Érdekes történetek

Megdöbbentő & Érdekes Történetek

"A világtörténelemben minden sikerre jut baklövés, minden fellendülésre hanyatlás, és minden zsenire legalább egy kétbalkezes. A sikereket természetesen gondosan feljegyezték az utókor számára. A géniuszok neveit emlékművekbe vésték és nagybetűkkel szerepelnek a történelem könyvek oldalain. De mi van azokkal akiket balsiker ért? Azokkal, akik -gyakran egy tévedés miatt -  rossz irányt szabtak az eseméyneknek? " - (Nigel Blundell : A világ legnagyobb tévedései)
 

 

1. 40 évig ágyban az influenzával

    Az új körzeti orvos meglátogatta egyik 74 éves betegét, aki már 40 éve ágyhoz volt kötve, de semmilyen rendellenességet nem talált nála. Megtudta h egyik elődje influenzát állapított meg az akkor még fiatal hölgynél, és arra utasította, hogy maradjon ágyban, amíg ő ismét nem jelentkezik. Az orvos azonban elfelejtett visszatérni.
    A 34 éves nő néhány nap alatt felépült, de orvosának látogatására várva ágyban maradt. Teltek- múltak a hetek, de az orvos nem jelentkezett. Akkorra a páciens már úgy érezte, hogy nagyon is kellemes ez a várakozás, és nem volt hajlandó felkelni. Kezdetben az anyja ápolta, majd egyik sógora.
    Végül az új körzeti orvos szokásos vizitjén meglátogatta az idős asszonyt tauntoni (Devon) otthonában, aki rendületlenül feküdt ágyában. Így az orvos át adta az esetet egy geriátriai szakembernek.
    A specialista, Dr. Rowe a következőt nyilatkozta:  „Amikor először megláttam a nénit, olyan állapotban volt, hogy akkor sem tudta volna elhagyni a szobát, ha akarta volna. Erősen meghízott, és egyáltalán nem szándékozott fölkelni.”
    Mikor nyilvánosságra került az ügy, a brit orvosi lapokban, a doktor elmesélte, hogy hét hónap kitartó bátorításra volt szükség, hogy az idős asszony fölkeljen az ágyból. Végül ismét lábra állt, és haláláig még 3 év „a lehetőségekhez képest aktív életet élt”.

 

2. Joe Ramirez egy napja

A 19 esztendős Joe Ramirez New York  egyik külvárosának bíróságára ment egy közlekedési szabálysértés ügyében. Amikor sorra került, eszébe jutott, hogy parkolóórája hamarosan lejár, ezért időt kért, hogy új érméket dobhasson a készülékbe.
Kiszaladt de szabálytalan helyen lépett az úttestre. A helyszínen tartózkodó rendőr észrevette, és újabb bírságot vert a nyakába, továbbá hosszadalmas kioktatásban részesítette. A „szentbeszéd” olyan hosszadalmasra sikeredet, hogy a parkoló őr előbb ért az autójához, mint ő, és a megnövekedett parkolási díjon túl még büntetést is kellett fizetnie.
Mikor visszatért a bíróságra, a bíró ebédszünetet tartott, így Joe-nak újra fizetnie kellett a parkolásért, mindaddig, míg a tárgyalás folytatódhatott. A szabálysértésért 5 dollárt kellett fizetnie, ám amikor elővette a pénztárcáját, csak 2 dollárt talált, mivel a többit elköltötte a parkolásra. A tisztviselő azzal az ígérettel vette át a pénzt, hogy a fennmaradó összeget. Joe hamarosan megtéríti.
Mindezek után, gyalog tette meg a 2 mérföldes utat hazáig. Amikor a lakásához ért, egy hivatalos levelet talált a lábtörlőn, amely így kezdődött: „Kérjük jelentkezzen sorozásra az amerikai hadseregnél…”